Моряк із Кіровоградщини заявив, що він – полонений, і вимагає звільнити екіпаж

,

06040Командир катеру «Бердянськ» Роман Мокряк із Кропивницького району і далі відмовляється свідчити російському ФСБ, повідомив його адвокат Ілля Новіков, передає CBN.

«Роман Мокряк сьогодні заявив слідству, що вимагає поводитися з ним і його екіпажем як із військовополоненими, і що він не даватиме російській владі жодних свідчень, поки його підлеглі не будуть звільнені. Як командир він вважає, що він один відповідає за те, що відбувається на борту, його екіпаж виконував його накази і не може бути притягнутий до жодної відповідальності», – написав Новіков.

Як раніше повідомляла «КП», українських моряків звинувачують у незаконному перетині кордону. У московському СІЗО утримується 23 військових, у тому числі ще один моряк із Кіровоградщини – Андрій Артеменко.

– Як свідчать архівні дані, обидва патріотично налаштовані, з високим рівнем мотивації до проходження військової служби. Після строкової служби залишилися служити за контрактом. Тому ми щиро віримо, що вони стійко перенесуть ситуацію, яка скла­­лася, і якомога швидше повернуться додому, – зазначала старший офіцер групи морально-психологічного забезпечення та зв’язків із громадськістю обласного військ­­комату Руслана Францішкевич.

 

фото: архів «КП»

e-max.it: your social media marketing partner