Голова Кіровоградської ОДА привітав усіх, хто підтримував рух до єдиної помісної церкви

,

06215Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко привітав усіх, хто підтримував створення єдиної помісної православної церкви. Про це він заявив сьогодні, 17 грудня.

– Я вітаю з цією історичною подією всіх, хто підтримував рух до єдиної Української автокефальної православної церкви, вітаю наших мирян і усіх людей, які вболівали за цю справу, вірили в неї, – зазначив очільник області. – Але ще раз наголошую на тому, що як на Кіровоградщині, так і загалом в Україні, кожен має право молитися в тій церкві, у якій він вважає за потрібне. У нас не було і не буде державної церкви.

Голова облдержадміністрації наголосив, що на фоні подій, які відбуваються сьогодні на сході нашої держави, дуже важливою є духовна підтримка військовослужбовців, які захищають незалежність зі зброєю в руках.

– Наших хлопців є кому підтримати. І це дуже важливо. Тепер наші священики будуть молитися за нашу перемогу, – додав Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві Об’єднавчий Собор обрав першого предстоятеля Української православної церкви. Ним став Епіфаній. Фактично це буде перший визнаний київський митрополит з часів правління Ярослава Мудрого.

Тепер новообраному предстоятелю потрібно відвідати Вселенського патріарха і отримати Томос про автокефалію Української православної церкви.

 

фото: Кіровоградська ОДА

e-max.it: your social media marketing partner