Кропивницькі танцюристи взяли участь у церемонії відкриття Чемпіонату світу з тенісу

, КП

06641Народний хореографічний ансамбль «Світанок» спільно з акробатичним балетом «Три з половиною» взяли участь у церемонії відкриття Чемпіонату світу з тенісу Qatar Total Open-2019. Вона відбулася 11 лютого у Катарі, пише CBN.

– Нашого відео дуже багато в інтернеті. Саме таким чином нас знайшли адміністратори. Зв’язалися зі мною, спитали, чи є у нас щось у народному стилі. Я звернувся до Максима Печененка – керівника «Світанку». Ми з ним вирішили буквально за одну добу, що можемо поставити таку програму, яка потрібна там, на концерті в Катарі, – розповідає керівник акробатичного балету «Три з половиною» Єгор Похиленко.


Художній керівник народного хореографічного ансамблю «Світанок» Максим Печененко зізнається, почувши пропозицію від колеги про спільний виступ у Катарі, не повірив.


– Спочатку мені здалося, що це жарт якийсь. Тому що, чесно кажучи, «Світанок» ще ніколи в таких заходах не брав участі. Потрібно було зробити 20-хвилинну програму нон-стопом, без поклонів, без об’явок, без нічого. Лише нон-стоп представлення всіх країн, які пройшли в тотал-опен, – каже Максим Печененко.


Українська сторона пропонувала варіанти виступу, інша – вирішувала, що якнайкраще впишеться у програму.


– До останнього моменту ми не знали – летимо ми чи ні. Відповідь нам дали менше, ніж за два тижні до вильоту, нам сказали, «хлопці, нам потрібна ваша група», – пригадує Похиленко.


Із Кропивницького у Катар полетіла група з 18 осіб – 16 танцівників, адміністратор і костюмер-візажист. Сторона, яка запрошувала, оплатила переліт, готель, платила зарплату.


– Ми представляли кожну країну окремим танцем. Це були Німеччина, Чехія, Україна, Румунія. Мав ще бути Китай, але вони не привезли свій колектив, а ми вже не змогли зробити Китай з нашими європейськими обличчями. Тому представляли ці країн, – продовжує керівник ансамблю «Три з половиною» Єгор Похиленко.


Для традиційного українського колективу такий формат – незвичний. Однак, зізнаються, це був прекрасний досвід і для хореографів, і для танцівників.


– Ми спілкувалися з організаторами цього заходу, і вони сказали, «ви не переживайте, якщо шейхи будуть сидіти і просто кивати головою. Це означатиме, що дуже добре ви танцюєте, ви їм сподобалися, оплески вони не готові нікому дарувати». Коли ми станцювали перший номер, один із шейхів піднявся і почав аплодувати. Аплодував потім кожен номер. І оплески в залі не згасали до середини наступного номеру. Сподіватимемося, що це був наш не останній такий візит, – підсумував Печененко.

e-max.it: your social media marketing partner