Наливайченко у Кропивницькому: Необхідно збільшити фінансування медицини

,

06958Валентин Наливайченко відвідав дитячу міську лікарню «Добруджа» і Центр молоді з інвалідністю «Сильні духом» у Кропивницькому сьогодні, 15 березня.

У ході зустрічей політик наголосив на необхідності збільшити фінансування медичної галузі.

– Моя покійна мама все життя пропрацювала простою медсестрою. Я зсередини знаю, що таке медичний працівник у сімі'ї. Тому я стою на позиції: настав час в Україні, щоб і новий президент, і уряд збільшили в два рази фінансування медичної галузі як з центрального, так і місцевих бюджетів, – заявив Валентин Наливаченко. – Особливо таких лікарень, як ваша. Для чого це потрібно? Перше, щоб підняти зарплати усім медичним працівникам. Друге, аби лікарні отримували необхідне сучасне обладнання.

Він зауважив, підтримка медицини – це престиж, визнання в суспільстві значущості професії лікаря.

– Для цього лише потрібно, щоб був небайдужий міністр, віце-прем'єр… Щоб вони приїздили сюди, до Кропивницького, до сусідніх Черкас і чітко знали, які існують у медзакладів потреби і як їх вирішити. Ось так повинна працювати влада, – підкреслив політик.

Валентин Наливайченко переконаний, для змін в Україні не вистачає політичної волі. Потрібні новий президент і новий парламент.

– Бюджет України має належати не олігарху-президенту, а людям саме через медичні заклади, саме через освітні, через соціальні програми, – наголосив він.

У Центр молоді з інвалідністю «Сильні духом», який заснувала громадська організація «Серце матері», політик їхав з особливим настроєм. Зізнався, саме очільниця організації Людмила Шукрута, свого часу відкрила для нього світ небайдужих людей, матерів, дітей, які потребують добра і любові.

Валентин Наливайченко заявив, держава першорчергово повинна піклуватися саме про тих, хто потребує допомоги, а не про функціонерів.

– А це саме про вас і такі сім'ї, як у вас. Це наші діти. Це українці, – підкреслив політик і погодився з думкою кропивничанок, що можновладці живуть в іншому світі. – Їхні діти в Британії, в Іспанії, вони не тут, вони взагалі не знають, що є такі центри, а мають знати…

– Не тільки президент повинен бути небайдужим, а всю владу слід змусити захистити насамперед тих, хто цієї допомоги потребує. Саме для цього Україні потрібен новий соціальний кодекс захисту громадян, – підсумував Валентин Наливайченко.
e-max.it: your social media marketing partner