Апеляційний суд відпустив підозрюваного у вибухах у Кропивницькому під домашній арешт

, КП

07197У Кропивницькому директору ТОВ «Елан-Ві», на якому сталися вибухи, Олександру Ляховецькому змінили запобіжний захід – його відпустили під цілодобовий домашній арешт. Таке рішення Апеляційний суд області прийняв сьогодні, 8 квітня, повідомляє «Канал «Кіровоград».

Апеляцію подав адвокат підозрюваного Юрій Кричун.


Водночас, суд не задовольнив клопотання прокуратури, яка просила змінити запобіжний захід іншому підозрюваному – головному інженеру ТОВ «Елан-Ві» Олександру Слюсару – з домашнього арешту на тримання під вартою.


Нагадаємо, 27 березня, на вулиці Київській сталося сім вибухів через горіння трьох автомобілів із зрідженим газом. Внаслідок цього загорілися поряд розташовані 10 легкових автомобілів, п’ять вантажівок і будівлі колишньої СТО.

Пожежу локалізували о 20:55, о 22:45 – ліквідували.

Від пожежі та вибуху постраждали чотири особи.

31 березня водiй автоцистерни, яка вибухнула на автомобiльнiй стоянцi на Київській, помер у лiкарнi. У чоловіка було 40% опіків. Спочатку його госпіталізували у реанімацію, а згодом перевели в опікове відділення.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович і начальник обласної поліції Роман Козьяков прокоментували вибухи.

Поліція Кіровоградської області відкрила кримінальне провадження через вибухи.

У прокуратурі області зазначили, що вибухи автоцистерн у Кропивницькому сталися через порушення техніки безпеки. 

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив ретельно обстежити будинки, які розташовані поблизу газової заправки, де сталися вибухи.

Керівнику ТОВ «Елан-Ві», яке продає пальне, і головному інженеру цього підприємства, на якому сталися вибухи, повідомили про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки.

Інженер підприємства, на якому сталися вибухи, намагався втекти з країни.

 

Кіровський районний суд 1 квітня обрав запобіжний захід керівнику ТОВ «Елан-Ві», на якому сталися вибухи, і 30 березня - головному інженеру цього підприємства.

e-max.it: your social media marketing partner