У Новгородці учням влаштували фестиваль професій

,

07319У Новгородці відбувся масштабний захід, присвячений вибору школярами майбутньої професії. До міста з’їхалися майже півтисячі учнів із восьми навчальних закладів Кіровоградщини. Для них працювали локації з виставкою професійної техніки. А спеціалісти різних галузей розповідали про тонкощі роботи.

Організатори заходу підійшли креативно – на великому стадіоні школярам наочно показали роботу й техніку поліції, рятувальників, лікарів, енергетиків і навіть спецназу. Усе відбувалося на стадіоні профтехучилища №36.

– Такі заходи будуть кожен рік. І щороку дитина матиме все більше інформації про майбутню професію, – говорить співорганізатор фестивалю «ПрофEEST» Олег Вєтров. – Тож, коли прийде час вступати, а це може бути після 9 чи 12 класу, дитина свідомо обере професію, з якою пов’яже життя.

Школярам презентували 14 професій. Заохочували ставати рятувальниками, поліцейськими, лікарями, спецназівцями, енергетиками, працювати в галузях сільського господарства чи побутового обслуговування населення.

– Сьогодні я дуже багато бачила цікавого і, думаю, що виберу медичний напрямок. Хочу бути такою людиною, яка зможе врятувати чиєсь життя, – зізнається учениця школи №2 Новгородки Тетяна Куриленко.

Дехто з учнів уже визначився з майбутнім фахом. Ті, хто в роздумах, побачили, що варіантів – безліч. Викладачі закладів профтехосвіти запевняють – їхні випускники завжди будуть із роботою та хорошою зарплатнею.

Фестиваль професій у такому масштабі влаштовують на Кіровоградщині вперше, але не востаннє, запевняють організатори. Головне, щоб школярі мали змогу визначатися з фахом не після школи, а вже з восьмого класу.

– Проблема дефіциту кадрів є актуа­­льною не тільки в нашому районі, а й, на превеликий жаль, майже на всій території держави. Саме тому ми запросили представників різних професій безпосередньо до нас, щоб діти змогли з ними поспілкуватися і визначитися з майбутнім вибором, – коментує голова Новгородківської райдержадміністрації Андрій Кочерга.

текст: Алла Зейферт

фото: CBN
e-max.it: your social media marketing partner