На Кіровоградщині запрацювала ще одна сучасна амбулаторія (ФОТО)

,

07328У рамках ініціативи Президента України «Сільська медицина» у Ганнівській об’єднаній територіальній громаді в Новоукраїнському районі побудували нову амбулаторію. У новому приміщенні надаватимуть послуги жителям восьми сіл – Ганнівки, Громухи, Григорівки, Караказелівки, Острівки, Шишкиного, Шутенького та Юр’ївки, пише CBN.

Як зазначив на відкритті перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, вартість будівництва склала більше шести мільйонів гривень. 90% – це кошти державного бюджету, ще 10 у будівництво вклала ОТГ.

Крім того, Ганнівська амбулаторія отримала новий автомобіль Renault Duster вартістю півмільйона гривень, на якому лікар може доїхати до пацієнта і надати допомогу.

Голова Ганнівської об’єднаної територіальної громади Віталій Колісник звернувся зі словами подяки членам громади – керівникам сільськогосподарських підприємств, які подарували амбулаторії медичне приладдя, телевізор та ноутбук. На наступні два роки Ганнівська громада поставила собі за ціль відремонтувати дороги між селами, провести капітальний ремонт Шишкинського сільського будинку культури, створити Центр безпеки громади тощо.

– Для нашого району стало вже доброю традицією відкривати кожного року лікарські амбулаторії, – звернулася до присутніх лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Новоукраїнської райради Валентина Фортинська. – Це дуже добре, що відкриваються такі заклади в селах. Я працюю в системі охорони здоров’я майже 30 років і хочу сказати, що населення вашої громади завжди обслуговувалося середніми медичними працівниками. І те, що тепер у вас така прекрасна амбулаторія, де допомогу людям надаватиме саме лікар, має дуже велике значення. Напередодні великого християнського свята ми відкриваємо храм здоров’я. Приходьте не тільки коли вам погано, а коли добре, щоб перевірити стан здоров’я, пройти профілактичний огляд.

Ганнівська лікарська амбулаторія обслуговує 2430 дорослих і дітей. На сьогодні декларації з лікарем уклали 1040 пацієнтів.

У рамках загальнодержавної інформатизації закладів охорони здоров’я амбулаторію підключили до інтернету, що, за словами сімейного лікаря амбулаторії Анатолія Адаменка, дозволить найближчим часом запровадити телемедичні послуги.

Сергій Коваленко наголосив, що голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко вже подав документи в Мінрегіон для другої черги будівництва амбулаторій у рамках ініціативи Президента України Петра Порошенка «Сільська медицина». Серед тих, хто хоче мати нову амбулаторію, – село Іванівка, де вже виділили для неї землю.

 

фото: облдержадміністрація

e-max.it: your social media marketing partner