Чоловік із Петрівського району помер від сказу після укусу собаки

, КП

07414У Петрівському районі помер 65-річний чоловік, якому встановили клінічний діагноз сказ, 20 квітня,  повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Чоловік гостював у родичів у місті Жовті Води Дніпропетровської області. 15 квітня у нього з’явилися симптоми порушення центральної нервової системи. Через два дні його госпіталізували до Жовтоводської міської лікарні у відділення анестезії та інтенсивної терапії з діагнозом «Ішемічний інсульт, стволові порушення».


19 квітня після того, як родичі чоловіка розповіли лікарям, що раніше його вкусив собака і з’явилися характерні симптоми, хворому встановили клінічний діагноз сказ.


У той же день чоловіка госпіталізували до Петрівської центральної районної лікарні, де, незважаючи на інтенсивні реанімаційні заходи, він помер на наступний день.


Під час епідеміологічного розслідування встановили, що 7 березня чоловіка за нижню губу вкусила домашня вівчарка, яка згодом померла.


За медичною допомогою з приводу укусу постраждалий не звертався, про загибель собаки в службу ветеринарної медицини не повідомляли.

e-max.it: your social media marketing partner