Завтра у Кропивницькому попрощаються із АТОвцем, історія якого сколихнула всю країну

, КП

07457У Кропивницькому попрощаються з учасником антитерористичної операції, розвідником-кулеметником Віталієм Драганом у суботу, 4 травня, повідомляють у міськраді. Чоловік боровся з раком лімфовузлів, однак після трансплантації і складного лікування пішов із життя.

Жалобна церемонія розпочнеться об 11:00 на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища.


4 травня оголошують у Кропивницькому Днем жалоби.


Нагадаємо, чоловік помер у турецькій клініці 1 травня.


Із 2012 року служив у третьому полку спецпризначення. Брав участь у звільненні Слов’янська, обороні Донецького аеропорту, в бойових діях на Савур-могилі і під Краматорськом. Ще під час служби відчув, що став сильніше втомлюватися, дуже схуд… Згодом лікарі з’ясували причину цих симптомів – лімфома Ходжкіна – рак лімфовузлів, друга стадія. Спочатку Віталія лікували в обласному онкодиспансері. Втім бажаних результатів не було і чоловіка направили в Національний інститут раку. Однак там АТОвцю відмовили у пільговому лікуванні, бо «вбивав братський народ». Після розголосу Інститут раку погодився лікувати Віталія, а лікарку, яка відмовила йому, – звільнили.

АТОвця рятували всім миром збираючи гроші на лікування, а потім відправили на лікування у турецькій клініці.

Під час медичних обстежень виявилося, що хвороба прогресує. Оплату першого курсу лікування взяла на себе клініка. У той час шукали донорів кісткового мозку.

e-max.it: your social media marketing partner