На Кіровоградщині проінвентаризують радіоактивні відходи

,

07479На Кіровоградщині стартує сьома державна інвентаризація радіоактивних відходів. Відповідне розпорядження підписав очільник регіону Сергій Кузьменко. Згідно з документом, райдержадміністрації повинні сформувати відповідні комісії і передати результати їхньої роботи до облдержадміністрації до 20 вересня.

«Провести інвентаризацію радіоактивних відходів на підприємствах, установах організаціях, наукових і медичних закладах відповідно до вимог нормативних документів та підготувати зведений звіт, проаналізувати, оперативно впровадити заходи щодо усунення недоліків, повторно перевірити у разі необхідності та передати результати інвентаризації РАВ обласній інвентаризаційній комісії до 20 вересня 2019 року», – сказано у розпорядженні.


У документі також зазначається, що управління Держпродспоживслужби в області має надати обласній комісії відомості про видані санпаспорти підприємствам та організаціям.


«(…)на роботи з радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання, діяльність яких пов’язана з використанням джерел іонізуючого випромінювання та утворенням радіоактивних відходів», – ідеться у розпорядженні.


Обласну комісію очолив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

e-max.it: your social media marketing partner