Кіровоградська область серед лідерів впровадження телемедицини

,

07561Кіровоградська, Харківська і Полтавська області є лідерами впровадження телемедицини. Про це на засіданні уряду повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово комунального господарства України Геннадій Зубко.

У п’яти пілотних областях телемедична послуга запрацювала у 905 амбулаторіях, в яких працює 1400 сімейних лікарів. І вже провели 1854 телемедичних консультацій (по кардіології, ендокринології, дерматології та пульмонології) для сільського населення.

– На обласному рівні ми підібрали 268 вузькопрофільних спеціалістів, які консультують сімейних лікарів за допомогою телемедицини на другому та третьому рівнях. Лідерами цього процесу є Харківська, Кіровоградська і Полтавська області. Вже включилися до впровадження телемедицини Луганська, Донецька, Івано-Франківська, Рівненська, Миколаївська і Київська області, – зазначив Геннадій Зубко.

За 2019-2020 роки планують покрити всі амбулаторії мережею інтернет, забезпечити їх телемедичним обладнанням і транспортом.
e-max.it: your social media marketing partner