У світловодських школах і дитсадках досі не усунули порушення вимог пожежної безпеки

, КП

07584Знам’янська місцева прокуратура через суд вимагає від Світловодської міської ради усунути порушення пожежної безпеки у дитячих садках і школах, повідомляють у прокуратурі області.

Рішеннями Світловодської міської ради на проведення заходів з протипожежної та техногенної безпеки у закладах освіти міста передбачили виділення бюджетних коштів, проте відповідні заходи так і не були фактично профінансовані міською радою.


Місцева прокуратура виявила, що дитячі садки і загальноосвітні школи упродовж тривалого часу працюють із суттєвими порушеннями правил пожежної безпеки.


Зокрема, відсутні системи блискавкавкозахисту, пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу, наявні інші порушення пожежної безпеки.

Нагадаємо, на протипожежні заходи з державної субвенції у дошкільних закладах освіти виділили 330 тисяч гривень, на школи – 520 тисяч гривень. Таке рішення депутати міськради прийняли ще торік наприкінці листопада.

Як повідомляла «КП», відсутність систем протипожежного захисту у школах і дитсадках Світловодська ледь не призвела до закриття десятка закладів. Мерія на приписи надзвичайників про усунення недоліків не реагувала. Ті звернулися до суду. Тож існував цілком реальний ризик призупинити освітній процес. Містянам довелося просити про допомогу обласне керівництво. Очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко доручив втрутитися у ситуацію.

 

фото: svitlovodsk-school8

e-max.it: your social media marketing partner