Дві амбулаторії Кіровоградщини отримали нові автомобілі (ФОТО)

, Олена Сідорова

07619Дві сільські амбулаторії Кіровоградщини – Луганська та Іскрівська Петрівського району – отримали спеціалізовані медичні машини марки «Рено Дастер». Ключі від нових машин вручив представникам сільських громад голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, 14 травня.

Машини закупили за кошти державного бюджету. Кожна – півмільйона гривень. Вони вже довели свою якість, швидкість і комфорт у наданні допомоги. Оновлення медичного автопарку відбувається у рамках президентської реформи сільської медицини.

– Фактично половина всіх амбулаторій, які є на Кіровоградщині, а це – 112, будуть укомплектовані такими автомобілями. Це комфортний автомобіль. Мені здається, ми знайшли оптимальне рішення між ціною і якістю. Власне, 50 автомобілів будуть працювати на території області і робити лікаря більш мобільним, а медичну послугу на селі – більш якісною, – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, Кіровоградщина збудувала 18 нових амбулаторій. Цього року відкриє ще чотири. Кожна матиме новий автомобіль.

Крім того, для сільських амбулаторій, які були збудовані раніше, не в рамках президентської ініціативи «Доступна медицина», додатково придбають ще більше двох десятків службових автомобілів.

 

07616

07618

07617

e-max.it: your social media marketing partner