«Дніпро-Кіровоград» планує підняти тарифи на воду більш як на 12 гривень

, КП

07697Обласне комунально-виробниче підприємство «Дніпро-Кіровоград» попереджає про ймовірне здорожчання води з наступного року. Нині чинний тариф за куб води з 24,97 гривні може зрости на 12,50 гривні. З огляду на необхідність встановлення нових тарифів у 2020 році, «Дніпро-Кіровоград» організовує громадське обговорення, яке відбудеться 29 травня.

Підвищення тарифу пояснюють ростом цін на паливно-мастильні матеріали, електроенергію та реагенти, зокрема хлор.

«Перегляд тарифів на послуги зумовлений вимогами чинного законодавства, зменшенням обсягів реалізації по водопостачанню на 1,61%, зростанням вартості реагентів, зокрема хлору на 113,9%, коагулянту на 31,5% та гіпохлориту натрія на 68,4%, електроенергії (18,1% по першому класу, 19,7% по другому класу), матеріалів, запчастин, послуг, підвищенням рівня оплати праці на 52,4%, необхідністю погашення частини кредиту Світового банку та відсотків за його користування», – пояснюють у «Дніпро-Кіровоград».

Відтак, згідно з попередніми розрахунками, замість чинних 24,972 гривні у наступному році абоненти мають платити 37,47 гривні.

З огляду на необхідність встановлення нових тарифів у 2020 році, «Дніпро-Кіровоград» організовує громадське обговорення, яке відбудеться 29 травня о 10:00 годині за адресою: Кропивницький, приміщення міської ради, вулиця Велика Перспективна, 41, кабінет 426.


Пропозиції і зауваження прийматимуть до 27 травня включно на адресу: Кропивницький, вулиця Соборна, 19а.


Заявки для участі у відкритому обговоренні прийматимуть 27 травня включно в письмовому вигляді або на електронну адресу підприємства: [email protected]

 

Нагадаємо, депутати Кіровоградської обласної ради мають намір звернутися до Президента України і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг стосовно неналежного виконання Нацкомісією своїх функцій. Відповідний проект рішення опублікували на сайті облради. Зауважують, це призводить до збитковості ОКВП «Дніпро-Кіровоград» і ставить під загрозу забезпечення водопостачання і водовідведення в області.

e-max.it: your social media marketing partner