Обласна екоінспекція отримала два енергозберігаючі автомобілі

,

07748Кіровоградська обласна екоінспекція отримала два сучасні легкові енергозберігаючих автомобілі. Передача відбулася в Києві, повідомляють в облдержадміністрації.

Автомобілі марки «Toyota RAV 4 2,5 Hybrid, E-AWD». Вони оснащені бензиновим і електронним двигунами.

– Це результат проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій, які реалізуються у рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Це друге за пів року ми вдруге вручаємо ключі від автомобілів, призначених для захисту перлин української природи, – міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Це пeрша цeнтралізована закупівля спeцавтомобілів органу, який здійснює державний природоохоронний контроль за останні 12 років. Автомобілі спеціально обладнані для використання в складних умовах і призначені для покращення роботи державних екоінспекторів України. Застосування гібридної силової установки та інтелектуальної системи дасть можливість суттєво скоротити витрати палива під час виконання службових обов’язків Держекоінспекцією та знизити рівень викидів забруднюючих речовин в атмосферу, у тому числі парникових газів.

Це було основною метою співпраці України та Японії в рамках Кіотського протоколу.

Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції в області Микола Власенко, нові, енергозберігаючі автомобілі в рази підвищать ефективність реагування на порушення природоохоронного законодавства і допоможуть екоінспекторам під час рейдових перевірок ефективно захищати довкілля.

Микола Власенко також наголосив, що обласна влада протягом останнього часу надала значну допомогу у покращенні матеріально-технічного забезпечення інспекції: придбали тепловізори, біноклі, пально-мастильні матеріали, швидкісний катер, комп’ютерну техніку.

– Кіровоградська обласна екоінспекція вже третій рік поспіль займає перші місця за ефективністю роботи серед інших обласних підрозділів, – зазначив начальник обласної інспекції.

За його словами нові автомобілі при підтримці обласної влади уже зареєстровані і взяті на облік. Тож найближчим часом екоінспектори на них здійснюватимуть рейдові перевірки.
e-max.it: your social media marketing partner