У Кропивницькому реконструкцію арки контролюють щодня

, КП

07886У Кропивницькому повним ходом триває реконструкція Арки по вулиці Ельворті. Позаду найвідповідальніший момент – встановлення металевої труби. У три зміни працює більше сотні кваліфікованих працівників і кілька десятків одиниць техніки. Хід будівельних робіт перевірили міський голова Андрій Райкович і голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, 3 червня.

Арку почали будувати 30 травня. Вночі демонтували залізничний переїзд і викопали котлован для тунелю. Сьогодні вночі будівельники встановили металеву конструкцію, вагою в 80 тонн. Тепер основу заливають бетоном. Далі – укріплятимуть і засипатимуть, аби до 15 червня відновити рух потягів.


– Наразі перемістили металеву гофровану конструкцію в її проектне положення. Тепер засипаємо й ущільнюємо. Ці роботи проводитимемо до самого закінчення вікна від «Укрзалізниці». Потім будемо насипати піщану подушку під баласт, – розповідає директор підрядної організації Андрій Жила.


Щодня на будівництві – майже сотня кваліфікованих будівельників. Вони працюють у три зміни, витримуючи необхідний темп робіт.


– За проектом постійний моніторинг, контроль і перевірка виконаних об’ємів і якості роботи. Тому що надзвичайно високий рівень відповідальності. Роботи ведуться цілодобово, інтенсивно, ми випереджаємо графік виконання будівельно-монтажних робіт на п’ять годин. Це велике досягнення і жодна хвилина не затрачується даремно, – зауважує міський голова Андрій Райкович.


Оновленої арки місто потребує вже понад 50 років. Адже з її появою вдасться покращити розв’язку і зменшити затори.
– Це надзвичайно великий проект. Адже ми об’єднаємо мікрорайон Новомиколаївку з центральною частиною міста. Об’єднаємо місто цією артерією, яка дасть можливість вільно рухатися транспорту, – каже голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.


Завершити реконструкцію планують до Дня міста.

 

0788707888

e-max.it: your social media marketing partner