У Кіровоградській обллікарні завершують капремонт ургентної операційної (ФОТО)

, КП

07939Капітальний ремонт й оснащення ургентної операційної Кіровоградської обласної лікарні, який роблять за кошти обласного бюджету, планують завершити у серпні. Хід робіт перевірив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, 6 червня, повідомляють на сайті облдержадміністрації.

Капітальний ремонт приміщень операційних не робили понад 30 років. Там не було відповідної системи вентиляції, опалення працювало неефективно, обладнання ургентної було застарілим і в недостатній кількості.


Ремонт операційного блоку розпочали цьогоріч у березні. Загальна вартість проекту – більше 18,3 мільйона гривень з обласного бюджету. Будівельники вже виконали 90% ремонтних робіт. Зокрема замінили вікна, двері, внутрішні та зовнішні інженерні мережі, зробили покрівлю будівлі, оновили фасад. Змонтували надпотужну систему вентиляції повітря зі спеціальною бактеріальною очисткою та клімат-контролем, а також зробили високоякісну надміцну наливну підлогу за новітніми технологіями.


07940Будівельні роботи підрядники планують завершити до кінця місяця і розпочати монтаж медичного обладнання, загальна вартість якого складає близько 12 мільйонів гривень. Проблем із фінансуванням немає, тому орієнтовно на початку серпня оновлена і оснащена ургентна операційна прийме перших пацієнтів.


Ургентний операційний блок обласної лікарні – це дві операційні зали, які працюють щодня цілодобово і забезпечують надання екстреної хірургічної допомоги хворим всіх 15 відділень хірургічного профілю, а також допоміжні кімнати.


Щороку в ургентній лікарі виконують до 900 екстрених хірургічних втручань.07941


– Обласна лікарня для нас – це пріоритет. Надважливо, щоб тут була сучасна операційна. Понад 18 мільйонів гривень ми передбачили в обласному бюджеті цього року на виконання робіт. Ремонт закінчується, тож очікуємо на завершення поставок обладнання. Переконаний в тому, що вже на початку серпня ця операційна увійде в єдину систему обласної лікарні для швидкого і якісного надання медичних послуг, – зазначив Сергій Кузьменко.

 

07942079430794407945

e-max.it: your social media marketing partner