На ретро-зліт в Олександрію привезуть історичну військову техніку

,

08071В Олександрію на ретро-зліт, який проходитиме 22 і 23 червня, привезуть історичний армійський транспорт, повідомляють організатори.

Гостям представлять бронеавтомобіль БА-64 1941 року. Його відновили реставратори з Кривого Рогу.

Із Запоріжжя привезуть легендарну «тритонку» ЗІС-5, ленд-лізовский позашляховик Dodge «три чверті» і 85-мм гармату-зенітку 1939.

А важкі мотоцикли М72, BMW R35 Sahara і Zundapp покажуть місцеві колекціонери і їхні колеги з Кам’янського.

Крім історичної військової техніки, IV Всеукраїнський фестиваль «Ретрозліт «Олександрія» традиційно збере більше сотні мирних машин і мотоциклів, випуску починаючи з 1930-х років і до 1989 року. Учасники представлятимуть Київ, Запоріжжя, Дніпро, Полтаву, Кривий Ріг, Кременчук, Горішні Плавні, Зеленодольськ, Черкаси, Смілу, Знам’янку і Олександрію.

Привезуть перлини своїх колекцій і реставратори обласного центру – очікуються трофейний Opel Admiral, народний Simca 5, Chrysler 1939 року, ГАЗ-21 «Волга».

У перший день фестивалю, 22 червня, в центрі міста стартує ретроралі – IV етап Кубку України з ралі на історичних автомобілях. Змагання пройдуть за маршрутом Олександрія – Знам’янка. Збір і реєстрація учасників – о 8:00 на площі Соборній.

У неділю, 23 червня, свято переміститься на стадіон «Ніка». Звідти стартує парад ретротехніки вулицями Олександрії. Там на двох майданчиках пройде виставка ретротехніки. Відвідувачів чекають конкурси і вікторини з призами. Також у програмі – виступ богатирів з клубу «Сильна Олександрійщина», які визначать серед глядачів найсильнішого і найвитривалішого.

Цього ж дня учасників ралі чекає ще один конкурс – «Костюм епохи». Екіпажі представлять свої машини в антуражі, відповідному епосі, коли був створений і експлуатувався їхній автомобіль.
e-max.it: your social media marketing partner