«Прогулянка старим містом»: у Бобринецькій ОТГ встановили туристичні інфостенди (ФОТО)

,

08263У центральному сквері Бобринця урочисто відкрили туристичні стенди «Прогулянка старим містом». Їх авторами стали активісти місцевої громадської організації «Бобринець історико-культурна спадщина», розробка відбувалася у рамках грантового проекту «Туризм – майбутнє Бобринця», повідомляють «Громадські ініціативи України», пише CBN.

– Ми написали проект, у якому передбачили, крім створення інфостендів, серію тематичних екскурсій Бобринцем та школу гідів для молоді, туристичний квест історичним містом та розробку туристичної мапи Бобринця. Також було створено сторінку проекту в соцмережах, на якій жителі міста публікували дописи зі старими фото з сімейних архівів. Таким чином ми залучили небайдужих жителів громади до формування онлайн-фотоальбому «Бобринець у старих світлинах», – розповіла керівниця проекту Наталя Телих.

– На стендах представлена цікава інформація, яка відкриває нам Бобринець як туристичне місто з цікавою архітектурою, історією та людьми. Один зі стендів – навігаційний. Його встановили в центральному парку біля пам’ятника Марку Кропивницькому. Кожен стенд має QR-код, який веде на сторінку проекту, – зауважила директорка Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко.

На стендах є інформація про пам’ятник Марку Кропивницькому; повітове училище, де свого часу навчалися Марко Кропивницький і брати Тобілевичі – Іван, Микола, Панас, Петро і Андрій; Дім народного зібрання ХІХ століття; адмінбудинок османських володарів ХVІІ століття; філія інституту шляхетних дівиць; локанда – історичний, торговельний, господарський, географічний центр Бобринця; збудована 1853 року Свято-Миколаївська церква; Церковно-парафіяльна школа; синагога ХІХ століття; трактир тощо.

Прогулянку старим містом, де були саме ці пам’ятні споруди, влаштували місцеві екскурсоводи Георгій Лашкул та Людмила Наумчак.

Підсилив захід вуличний туристичний баркепм, організований за підтримки Програми USAID Спілкою «Громадські ініціативи України» та Агенцією сталого розвитку «Хмарочос».

Спілкувалися про те, як розвивати екскурсійні та туристичні послуги в громаді та залучати жителів громади в цю сферу.

У громаді вже активно працює мандрівний кінотеатр «Кіно там, де ти», також у цьому році розпочнеться розробка бренду Бобринецької громади у рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні».

 

08264

08265

08266

e-max.it: your social media marketing partner