Пісок на пляжах Кропивницького заражений і небезпечний – Держпродспоживслужба

,

08316Кропивничани купаються в Інгулі, який забруднений органічними та неорганічними речовинами, а пісок у містах масового відпочинку на воді заражений збудниками паразитарних хвороб. Про це розповіла спеціаліст відділу держнагляду Держпродспоживслужби в області Тамара Третяк, пише CBN.

Вона нагадала, що більше десяти років у Кропивницькому офіційно закриті пляжі, проте люди продовжують там відпочивати. За висновками експертів обласного лабораторного центру МОЗ України, вода забруднена органічними та неорганічними речовинами, в ній виявлені цисти найпростіших.

– Через спеку у воді активно розмножуються синьо-зелені водорості. Через недостатню кількість кисню вони гинуть. Токсичні речовини, що утворюються, за своїм складом нагадують токсичні речовини, які виділяє бліда поганка, – розповіла Тамара Третяк і додала, що у річці, коли вода цвіте, краще не купатися.

Крім того, в піску дикого пляжу на Ковалівці виявили цисти токсокар.

Люди заражаються токсокарозом при ковтанні яєць токсокар з їжею і водою, забрудненими випорожненнями собак. Відомо, що в 1 грамі собачих фекалій може міститися близько 15 тисяч яєць токсокар.

Частіше хворіють діти до чотирьох років. Захворювання протікає з яскраво вираженими алергічними симптомами: зудом,  висипаннями, лихоманкою, бронхопневмонією з нападами болісного кашлю і задухи.
e-max.it: your social media marketing partner