Понад 100 мільйонів гривень аліментів сплатили батьки Кіровоградщини

,

08349З початку року на Кіровоградщині боржники з аліментів сплатили понад 100 мільйонів гривень. Ці кошти отримали майже 18 тисяч дітей, повідомила перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Анна Калініна сьогодні, 9 липня.

В обласній юстиції наголошують, це свідчить про ефективність законів, запроваджених у рамках ініціативи уряду «Чужих дітей не буває».

– За кожним рішенням суду про стягнення аліментів стоїть конкретна дитина, яка завдяки тим ефективним заходам, які впроваджуються, отримує кошти, які забезпечують її гармонійний розвиток, – наголосила Анна Калініна.

Вісім тисяч осіб в області добровільно сплачують аліменти. Більше п’яти тисяч мають заборгованість за більше, ніж три місяці. Майже сім тисяч боржників ведуть аморальний спосіб життя, що ускладнює роботу. Ще 900 осіб знаходяться в розшуку.

Майже 16 мільйонів гривень аліментів утримали завдяки застосуванню такого обмежувального заходу як обмеження у праві виїзду боржника за кордон.
e-max.it: your social media marketing partner