У Кропивницькому комплекс дегазації сміття запустили в тестовому режимі

, КП

08457У Кропивницькому систему дегазації на полігоні твердих побутових відходів запустили в тестовому режимі. Система дегазації дозволяє небезпечний газ-метан перетворювати в електроенергію. Повноцінний запуск установки запланували на 30 липня, повідомляють у міськраді.

– Такої роботи місто потребувало давно. Раніше сміттєвий полігон приносив багато незручностей тим, хто живе неподалік. Сміття часто горіло, його розносили по околицях бродячі тварини, а найбільше дошкуляв неприємний запах. Тепер сміттєзвалище не горить, пакети й інше легке сміття не розвіюється, його переробляють, і це великий плюс. Система з дегазації, я переконаний, допоможе покращити екологічну ситуацію в місті, , – зауважив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

 

Нагадаємо, ділянку під будівництво системи дегазації полігону ТОВ «Екостайл» міська рада виділила минулого року.
Попередня встановлена потужність електростанції – 635 кВт. За рік вона дозволяє виробити до 5080 кВт за годину . Цього достатньо для забезпечення потреб 1400 осіб електроенергією протягом року.

Як уточнюють у міськраді, реалізація програми дегазації полігону суттєво покращить загальну екологічну ситуацію у місті через відсутність викидів метану у повітря, ліквідується загроза самопідпалу сміттєзвалища і зникне неприємний запах із території полігону.

Будують комплекс дегазації полігону твердих побутових відходів біля міського сміттєзвалища на вулиці Байкальській ТОВ «ЛНК».

Загальна вартість проекту становить близько 1,9 мільйона євро.

 

e-max.it: your social media marketing partner