На Кіровоградщині вивчають поширення факторів ризику неінфекційних захворювань

,

08472У трьох містах, трьох селищах і чотирнадцяти селах області стартував польовий етап загальнонаціонального дослідження для вивчення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань, повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Зокрема, дослідження проводитиметься у Кропивницькому, Знам’янці, Світловодську, Онуфіріївці, Олександрівці, Новгородці, а також у селах Талова Балка, Глинську, Арсенівці, Ганнівці, Семигір’ї, Трилісах, Антонівці, Буряковому, Любомирці, Настиному, Вершино-Кам’янці, Трепівці, Новотрепівці та Саблиному.

Як зазначають у Центрі, спеціальна програма обрала для дослідження перелік домашніх господарств, у кожному з яких опитуватимуть одного респондента.

За підсумками у респондентів залишиться офіційний документ із результатами.

«Якщо, скажімо, аналіз крові, вага або артеріальний тиск вказують на наявність проблем зі здоров'ям, то пацієнту рекомендують звернутися до лікаря», – уточнюють у Центрі.

Дослідження, зазначають організатори, надасть репрезентативні національні дані, які можна буде використовувати в стратегіях попередження захворюваності та порівнювати з міжнародними. Зокрема мова йде про рівень вживання алкоголю та тютюну, поточний рівень споживання овочів і фруктів, споживання солі, рівень фізичної активності, історію неінфекційних захворювань та їхнього лікування, поширеність надмірної ваги та ожиріння, підвищеного артеріального тиску, рівня глюкози в крові та холестерину.

Таке дослідження в Україні проводиться вперше.

Участь у ньому бере доросле населення. Потенційна кількість учасників – 7 700 осіб.
e-max.it: your social media marketing partner