Правоохоронці відкрили 14 кримінальних проваджень через рейдерство на Кіровоградщині

, КП

08481Протягом останніх двох років слідчі підрозділи управління поліції області порушили 14 кримінальних проваджень за фактом рейдерства в аграрному секторі. Про це повідомив керівник поліції Кіровоградщини Роман Козьяков, зазначають в облдержадміністрації.

Один із останніх випадків спроби рейдерства зареєстрували у липні в Онуфріївському районі. Тоді правоохоронці в кабінеті державного реєстратора затримали кількох осіб при спробі передати хабар за зміну складу засновників і директора підприємства з метою його подальшого захоплення.


За словами Романа Козькова, щоб запобігти будь-яким злочинним проявам в аграрному секторі, як і минулого року, поліція вирішила організувати оперативно-профілактичну операцію «Урожай».


До складу опергрупи входять не лише правоохоронці, а й представники агробізнесу. Для обміну інформацією створена відповідна група у Vibеr, до якої закликали долучитись й державних реєстраторів.


Нагадаємо, двох керівників приватних підприємств затримали в службовому кабінеті державного реєстратора, коли ті пропонували йому хабар у розмірі п’ять тисяч доларів за здійснення реєстраційних дій щодо зміни складу засновників і директора сільськогосподарського кооперативу з метою його подальшого незаконного захоплення.


Ще одного – фізичну особу підприємця, затримали пізніше.


Усім фігурантам справи оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу – пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, та обрали запобіжні заходи – домашній арешт.

e-max.it: your social media marketing partner