Звільнений із російського полону Роман Мокряк зустрівся з учнями Карлівської школи, яку закінчував сам (ФОТО)

,

09483У Карлівці Кропивницького району відбулася зустріч звільненого з російського полону моряка Романа Мокряка з учнями місцевої школи, учителями і жителями села сьогодні, 10 жовтня.

Зустрічали Романа Мокряка особливо тепло, по-родинному, бо сам він народився у Карлівці, закінчував тамтешню школу, у якій сьогодні працює його мама – Наталія Мокряк. Символічно перед початком зустрічі з фасаду школи зняли Військово-морський прапор Збройних Сил України, який підняли на підтримку земляка з моменту його полону, і подарували його Романові.


Увесь час перебування Романа Мокряка в російському полоні діти усіх шкіл Соколівської громади, до якої входить Карлівка, вчителі, сусіди і прості люди дуже хвилювалися за моряка. Історію їхньої підтримки показали в актовому залі школи у невеликому відеоролику, учні заспівали авторські патріотичні пісні. Короваєм і вишитим рушником привітали Романа з поверненням і представники сільської ради.


– Дякую всім за підтримку. Ви навіть не уявляєте, якою важливою вона була для нас у тих умовах. Коли раз у два місяці нам передавали листи і я бачив зворотну адресу «Карлівка», це такі були відчуття… не передати словами. Навіть коли листи були від незнайомих людей, все одно радів, бо розумів, що вони живуть у моєму селі, знають і бачать моїх батьків. Ці листи давали віру в те, що все буде добре і все, що довелося пережити, недаремно, – розчулено подякував за теплу зустріч Роман Мокряк.


Нагадаємо, полонені моряки, серед яких двоє з Кіровоградщини – Роман Мокряк і Андрій Артеменко – повернулися в Україну з російського полону 7 вересня.

 

094840948509486

e-max.it: your social media marketing partner