У Світловодську дати тепло обіцяють до кінця тижня

, КП

09839У Світловодську розпочати опалювальний сезон обіцяють за кілька днів. Передумовою отримання номінацій на газ від НАК «Нафтогаз» є реструктуризація заборгованості у сумі 14,4 мільйона гривень. Наразі необхідну суму збирають із бюджетів усіх рівнів, повідомляють в облдержадміністрації.

– Наразі напрацьовано варіант, коли без додаткового рішення сесії міськради, у межах лімітних призначень на 2019 рік є можливість акумулювати суму в розмірі сім мільйонів гривень. Це асигнування для оплати послуг за теплопостачання в закладах обласного, районного підпорядкування та закладів, які фінансуються з державного бюджету. Виключно в межах чинного законодавства, залучаючи ці залишки, можливо розпочати опалювальний сезон. До цього часу фінансові зобов’язання по цих асигнуваннях не зареєстровані. Вже отримали лист від «Світловодськпобуту», який гарантує банківський кредит у розмірі 7,4 мільйона гривень, – зауважив перший заступник голови облдержадміністрації Серій Коваленко.

Власник теплопостачального підприємства Олександр Яременко запевнив, що «Світловодськпобут» працює з банками щодо отримання банківських гарантій в найближчі дні. Він пояснив, що договір реструктуризації підпишуть після того, як кошти бюджетних організацій надійдуть підприємству, далі їх перерахують НАК «Нафтогазу».

– Технічно підприємство повністю готове до подачі тепла, акти енергоефективності підписані. Ситему вже наповнено водою, зараз наповнюємо внутрішньобудинкові мережі. Завдяки керівництву облдержадміністрації в найкоротший термін вдалось віднайти фінансування. Думаю, що в найближчі день-два тепло в місті буде, – сказав Олександр Яременко.

– Розпорядникам коштів дали доручення підготувати документацію і підтвердження фактів реєстрації зобов’язань перед казначейством у межах бюджетних асигнувань. Жодних додаткових коштів депутати не дають. Тобто ми технологічно підтягуємо суму, потрібну для отримання реструктуризації боргу підприємства, – додав секретар Світловодської міськради Юрій Сапянов.

Голова облдержадміністрації Андрій Балонь запевнив, що напрацьований алгоритм дій дасть результат найближчим часом.

– Із нашого боку фінансування обов’язкової частки без банківської гарантії, наданої суб’єктом господарювання, буде достатньо для отримання номінацій на газ. Ймовірно отримаємо їх у середу-четвер. Тепло у місті буде, я гарантую, – наголосив Андрій Балонь.

Наразі бюджетні установи Світловодської міської ради здійснюють реєстрацію фінансових зобов’язань за послуги теплопостачання.

 

Як повідомляла «КП», у Світловодську досі не розпочався опалювальний сезон через зміну складу засновників СП ТОВ «Світловодськпобут», яке є єдиним теплопостачальним підприємством у місті.  

Нагадаємо, у Світловодську, рейдери захопили підприємство. Прокуратура вимагає скасувати реєстрацію власності «Світловодськпобуту».  У рейдерстві і службовому підробленні підозрюють міського голову Валентина Козярчука.


У Світловодську живе 44 тисячі 857 осіб.

e-max.it: your social media marketing partner