У перинатальному центрі вп’яте влаштували свято «поспішайок»

, КП

09962В обласному перинатальному центрі влаштували свято «поспішайок» сьогодні, 15 листопада. На захід запросили раніше врятованих у центрі немовлят та їхніх батьків. Таке свято у закладі проводять вже п’ятий рік до Міжнародного дня передчасно народжених дітей.

Ксенія і Олеся народилися на 32 тижні з вагою 1230 і 1800 грам. Нині їм рік і місяць. Вони допитливі і грайливі.


– Не легко було, дуже важко психологічно. Тому що дітки були в іншій палаті, у спеціальному боксі. Але через кілька тижнів нас вписали. Це велике щастя. Доглядати допомагає сестра. Ксенія у нас більш активна і проворна, а Олеся – спокійніша, – розповідає мама дівчаток Вікторія Демченко.

З моменту відкриття перинатального центру у ньому народилося понад 11 тисяч дітей, із них 1130 дітей – народилися передчасно.


– Ми таких діток називаємо поспішайки або нетерплячки. У цьому році у нас народилося передчасно 59 діток, з них – троє з вагою до кілограма. Поспішайки – це тяжкі діти, які потребують великої фінансової підтримки, багато уваги, догляду. Сьогодні тут як зовсім маленькі, так і ті, що вже ходять у дитсадок чи школу. Це не ті діти, про яких колись говорили, що вони не повноцінні. Ми радіємо за кожного. Це досягнення батьків і лікарі, – каже головний лікар обласної лікарні Лариса Андрєєва.

 

099630996409965099660996709968

e-max.it: your social media marketing partner