Депутати Кропивницького звернуться до уряду про збільшення фінансування освітньої і медичної галузей

, КП

09994Депутати міської ради Кропивницького звернуться до Кабінету міністрів, Голови Верховної Ради і Прем’єр-міністра про збільшення фінансування освітньої і медичної галузей із державного бюджету у наступному році. Таке рішення вони прийняли сьогодні, 19 листопада.

«Відповідно до проєкту Державного бюджету України на 2020 рік, реєстраційний №2000 від 15.09.2019 року, бюджету міста Кропивницький передбачено освітню субвенцію в сумі 333,6 мільйона гривень, що на 13,2% більше ніж у 2019 році. Але (…) доведений обсяг освітньої субвенції бюджету міста Кропивницький на 2020 рік на 187,3 мільйона гривень менший за прогнозовану потребу», – йдеться у звернення про виділення додаткових коштів на галузь освіти.


У міськраді пояснюють, при формуванні субвенції врахували лише підвищення мінімальної зарплати.


Однак для освітян, наприклад, не врахували збільшення кількості інклюзивних класів, поділ класів на групи при вивченні окремих предметів, проведення індивідуального навчання з учнями, функціонування груп продовженого дня.


– Ми отримуємо недостатнє фінансування на зарплати медпрацівникам і медикаменти, які гарантовані державою, – зауважив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.


«З метою своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати медичним працівникам, для уникнення соціальної напруги в медичних колективах та недопущення порушення законодавства про оплату праці звертаємося з проханням вирішити дану проблему шляхом збільшення медичної субвенції місту Кропивницькому на 2020 рік, на загальну суму 33,98 мільйона гривень», – йдеться у тексті звернення до Голови Верховної Ради України і Прем’єр-міністра щодо фінансової незабезпеченості галузі охорони здоров’я на 2020 рік.

e-max.it: your social media marketing partner