Росія призупинила слідство щодо українських моряків, серед яких двоє з Кіровоградщини

, КП

10085Слідче управління Федеральної служби безпеки Росії вирішили призупинити попереднє слідство у справі військових українських моряків, серед яких – двоє з Кіровоградської області – Роман Мокряк та Андрій Артеменко.

«Сьогодні (27 січня – «КП») слідчий Слідчого управління ФСБ сповістив про прийняте рішення про призупинення попереднього слідства у справі військових українських моряків. Підстави і мотиви прийнятого процесуального рішення будуть відомі після отримання захистом копії постанови слідства», – написав адвокат у справі українських моряків Микола Полозов.

Нагадаємо, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і двох катерів, «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. При виході з Керченсь­­кої протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військо­­вослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ. Всі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після цього їх перевезли в московські слідчі ізолятори «Лефортово» і «Матроська тиша».

Як раніше повідомляла «КП», полонені моряки, серед яких двоє з Кіровоградщини – Роман Мокряк і Андрій Артеменко, повернулися з російського полону в Україну торік 7 вересня.
e-max.it: your social media marketing partner