Двом лікарям Долинської райлікарні дали двокімнатні квартири

, КП

10313Ключі від службового житла вручили невропатологу Ірині Полєєвій і психіатру Світлані Зороляк. На квартири з районного бюджету дали 398 тисяч гривень. Їх купили на вторинному ринку.

– Я працюю в лікарні вже шість років, живу в орендованій квартирі. Тому новому житлу дуже рада. Квартира у непоганому стані, але треба зробити косметичний ремонт, меблі закупити. Думаю, у травні вже зможемо з родиною заїхати. У мене 12-річна донька, недалеко від квартири школа, мені до роботи йти хвилин десять – зручне розташування, – каже Світлана Зороляк.

Її колега невропатолог Ірина Полєєва у лікарні працює з минулої осені. Вона погодилася переїхати із Запоріжжя у Долинську, якщо нададуть житло.

– Квартиру на зарплату лікаря не купити, орендувати теж не так дешево. А завдяки цій можливості я не віддаватиму чужим людям за оренду, платитиму лише комуналку. На зекономлені гроші можу робити ремонт, купувати те, на що не вистачало раніше. Розставлятиму меблі так, як хочеться мені, а не як скажуть власники квартири. Це дуже зручно для мене і моєї молодої сім’ї, – каже лікарка.

Із часом ці квартири лікарі зможуть приватизувати.

– Раніше коштом районного бюджету купили дві трикімнатні квартири для родин травматолога і педіатра. Якщо лікарі житимуть у тих квартирах і пропрацюють у лікарні десять і більше років, вони зможуть привласнити житло. Даючи житло медикам, вони хочуть залишитися тут працювати, – каже в.о. директора Долинської центральної районної лікарні Віктор Шовкопляс.


e-max.it: your social media marketing partner