Андрій Райкович наказав дотримуватися карантину, припинити побори у школах і слідкувати за порядком у місті

, КП

10553Міський голова Кропивницького Андрій Райкович дав низку доручень і завдань спецінспекції, міським управлінням і комунальним службам. Водночас попросив підтримки патрульної поліції і жителів обласного центру.

Карантин

– Ми продовжуємо жити в умовах карантину. Це залежить від кількості хворих і вони у нас є. Треба провітрювати приміщення, у громадських місцях люди мають бути у масках, засоби індивідуального захисту ніхто не відміняв. Не ходіть по нічних клубах, дискотеках без масок і не танцюйте від радості перед вихідними, – звернувся Андрій Райкович.

Викосити амброзію

У центральній частині міста бур’яни прибирають активніше, а от на околицях мікрорайонів і у приватних секторах – є проблема.

Привести до ладу білборди

– Не всі рекламні білборди знаходяться у гарному естетичному і технічному стані. Мають бути системні перевірки, прошу долучитися і патрульну поліцію. Буревії, пориви вітру, сильні дощі обривають рекламу, яка літає потім по місту, конструкції можуть зламатися, впасти. Тому краще упередити нещасні випадки, – зау­­важив міський голова.

Порядок у місті

Привести до ладу дорожні, архітектурні знаки, покосити траву на в’їздах у місто. Перевірити та оновити освітлення у під’їздах та біля будинків. Провести рейди проти стихійної торгівлі і графіті, які рекламують наркотики.

Чистота під час ремонтів

– За собою треба прибирати, а не розвалити все, що поруч, будуючи щось нове. Зараз триває реконструкція Полтавської, але це не означає, що транспорт може стояти на газоні, що можна там виривати траву з корінням, заливати все пальним і мастилами. Це треба контролювати щоденно, – каже Андрій Райкович. – У школах розпочаті ремонти. Але це не означає, що ці роботи мають привести нанівець санітарний стан у школах. Класи, обладнання, дошки, електроніку – все це треба накривати, щоб під час ремонтних робіт не пошкодити.

Як тільки вчитель чи директор написав звернення про збір грошей – хай одразу пише заяву на звільнення

– Ми збільшили фінансування шкіл за п’ять років удвічі – з 470 мільйонів гривень до одного мільярда 50 мільйонів гривень. Хто дозволив збирати гроші з батьків? Це що, диверсія? Міська рада, депутатський корпус, особисто я – проти цього. Якщо хтось розмістить оголошення про збір коштів, хай одразу пише заяву на звільнення. У кращому випадку, – наголосив міський голова.

Регулярно вивозити сміття

– На вихідних сміття не вивозять, у неділю соромно їздити по місту – купа сміття, баки повні! Для «Екостайла» ми створили хороші умови роботи, дозволили їм бути монополістами у цій сфері. Вони несуть відповідальність за чистоту, за збір сміття і його утилізацію, – сказав Райкович.

Технічний стан маршруток

– Як так можна – там, де підніжка – дірка. Невже перевізники і водії не бачать? Таке ставлення до пасажирів закінчиться припиненням договорів про співпрацю, – наголосив міський голова.

текст: Наталка Маринець

фото: Ігор Демчук
e-max.it: your social media marketing partner