У Кропивницькому підвищили тариф на проїзд у громадському транспорті

, КП

11032Згідно з рішенням виконавчого комітету, за поїздку у тролейбусі треба платити 5 гривень, гранична вартість разового проїзду в автобусах – 6 гривень, у маршрутних таксі – 7 гривень.


– Тариф на проїзд у тролейбусі затверджували ще у 2014 році, в автобусі – у 2016, у маршрутках – у 2018. Із того часу суттєво зросли витрати, пов’язані з обслуговуванням транспортних засобів – зросла мінімальна зарплатня, здорожчали електроенергія, паливно-мастильні матеріали, запчастини. Нині ті тарифи неактуальні і економічно необґрунтовані, – пояснив начальник міського управління розвитку транспорту і зв’язку Віктор Житник.


– Карантин дуже обмежив наші можливостях і тому на підприємствах є певні проблеми, у тому числі й із зарплатами, і з забезпеченням транспортних засобів на маршрутах. Нинішній тариф для перевізників є вкрай збитковим. Затвердження нової ціни на проїзд дасть змогу забезпечити підприємствам нормальну, сталу роботу, – додав гoлoва oбласнoї асoціації пepeвізників Дмитpo Вінницький.


Секретар міської ради Олег Колюка зауважив, що приватні перевізники мають працювати над покращенням якості перевезень.


– 7 гривень для приватних перевізників – гранична ціна, але керівники можуть встановити і менший тариф на у мовах конкуренції. Разом із цим вони мають дотримуватися режиму роботи маршруток, запровадити GPS навігацію, – сказав Олег Колюка.

e-max.it: your social media marketing partner