Апеляційний суд залишив у СІЗО підозрюваного у смертельній ДТП у Долинській

, КП

11604Кропивницький апеляційний суд залишив без змін рішення Ленінського районного суду про запобіжний захід Ігорю Іващенку – тримання під вартою без можливості внесення застави. Його підозрюють у порушенні правил безпеки дорожнього руху, кермуванні в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого. Підозрюваний продовжує заперечувати, що у момент аварії він був за кермом.

Як писала «КП», аварія сталася 25 вересня. Тоді загинув пасажир Артем Собка, інша пасажирка Вікторія Пірогова отримала травми і знаходиться у лікарні. Водій Ігор Іващенко отримав мінімальні ушкодження.

27 вересня Іващенка взяли під варту без можливості внести заставу.

Адвокат підозрюваного Олександр Голованов клопотав змінити запобіжний захід – визначити розмір застави.

– Підозрюваний раніше не судимий, має постійне місце роботи і власне житло. Фактично, суд першої інстанції виходить із токсичності, яку сформувало суспільство до цих видів злочину. Що також ймовірно вплинуло на рішення про запобіжний захід. У країні зараз дуже важка економічна ситуація, а фактично прийняли рішення, коли повинні людину утримувати, годувати і так далі. Але які докази, що особа, яка ніколи не судима, стане на шлях вчинення відповідних злочинів і впливатиме якось на свідків чи ще щось? На мою думку, найкращий спосіб – це застава. Це його дисциплінуватиме до упередження вчинення злочинів, тиску на свідків чи інших ризиків. Докази, що має бути виключно тримання під вартою саме з такими обставинами, відсутні. Якщо ухвала не законна, вона потребує спростування, – зазначав на суді адвокат.

Підозрюваний підтримує позицію свого захисника. І вчергове заперечив, що був за кермом. Переконує, що сидів на задньому пасажирському місці з правого боку.

– Я винен тільки у тому, що йому (Артему – «КП») дав машину. Я його посадив за кермо. Тут я винен і у цьому визнаю вину. Я не сидів у той час за кермом, я був пасажиром. Якби я був водієм, у мене були б характерні рани на обличчі. А так у мене характерні рани ззаду, що я вилетів ззаду. Прошу відпустити мене під заставу або під домашній арешт, – виступив підозрюваний Ігор Іващенко.

Прокурор Ігор Васильків зазначив, що оголошена підозра і рішення Ленінського суду про запобіжний захід обгрунтовані.

– Якщо відсутні будь-які ризики, тоді запобіжний захід може не обиратися. На даній стадії є певні ризики. Зокрема, переховування від органів досудового розслідування, незаконний впливав на потерпілого, свідка, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні, вчинення іншого кримінального правопорушення. Запобіжний захід тримання під вартою без визначення розміру застави – законний, – заперечив прокурор.

Кропивницький апеляційний суд залишив апеляційну скаргу без задоволення.

фото: Наталка Маринець
e-max.it: your social media marketing partner