У школі в Олександрівці побилися учні. Однокласник усе записав на відео

, КП

11789П’ятисекундне відео бійки опублікували у соцмережах. На ньому восьмикласник руками і ногами б’є свою однокласницю. Ситуація набула розголосу і збурила суспільство. «КП» з’ясовувала подробиці інциденту.

Спочатку редакція зателефонувала у школу.

– Ситуацію ми розглянули повністю. Батьки написали заяви, просять не надавати пояснень і не коментувати ЗМІ інформацію про їхніх дітей. Тому нічого не можу прокоментувати. У школі працювала ювенальна поліція. Вони поставлять усі крапки над «і», – відповіла «КП» директорка школи Людмила Литвин.

На запитання, чи проводять із дітьми тематичні заняття, чи є у школі психологи, соціальні педагоги, очільниця закладу відповіла коротко.

– Усі є у школі, згідно штатного розпису.

Уточнити ще якусь інформацію не вдалося.

На сайті школи у розділі «Колектив школи» нарахували двох психологів і трьох соціальних педагогів. Є розділ «STOP Булінг», у якому зокрема є рекомендації з профілактики булінгу в закладах загальної середньої освіти, порядок реагування на такі випадки, інформація для батьків про булінг. Також є розділи «Поради психолога» і «Кабінет психолога», де можна відправити фахівцю електронний лист, але немає ім’я, кому лист надійде.

У відділі ювенальної превенції поліції області «КП» повідомили, що опубліковане відео – не повне і наразі фахівці з’ясовують усі обставини.

– Дівчата хотіли подивитися якесь відео на інтерактивній дошці, а хлопець забороняв їм це робити, оскільки вчитель не дозволяв. Між хлопцем і дівчиною виник конфлікт. Була штовханина і дівчина також зачіпала хлопця. Ми наразі проводимо перевірку, збираємо пояснення. Залучені психологи. Потрібно встановити – чи це разова ситуація, чи це мало систематичний характер. Батьки дівчини претензій не мають, батьки хлопця також серйозно відреагували на цю подію. Але є факт порушення. Після перевірки буде встановлено – кримінальна це чи адміністративна відповідальність, – прокоментував «КП» начальник відділу ювенальної превенції поліції Кіровоградської області
Сергій Бочарніков.

фото: стоп-кадр із відео
e-max.it: your social media marketing partner