На голову Соколівської громади напали на її робочому місці

,

11792Подія сталася у понеділок, 29 листопада, близько 16:30. У кабінет сільської голови зайшов невідомий у капюшоні та захисній масці і почав бити кулаками жінку по голові. Ще один чоловік чергував біля входу у приміщення сільської ради. Одразу після нападу зловимисник вибіг із кабінету і обоє почали втікати, проте на крики про допомогу вибігли працівники сільської ради і встигли затримати одного з нападників. На місце події викликали швидку і правоохоронців.

Напад на сільську голову зафіксували відеокамери, які встановлені у її робочому кабінеті. Хто цей зловмисник та його подільник і що стало причиною агресії – Інна Завірюха не знає.

– У кабінет зайшов чоловік у капюшоні, я запропонувала йому сісти, не очікувала зовсім агресії, а він передав привіт від якогось Сергія Івановича і одразу накинувся на мене, почав бити по голові, по обличчю, по руках, бо я прикривалася, – розповідає сільська голова.

Після цього нападник вибіг із кабінету, а Інна Завірюха не розгубилася і кинулася навздогін.

11793– Я побігла за ним і почала гукати на допомогу. На мій крик вибігли працівники сільської ради і побігли за нападниками. Одного наздогнали і затримали. У цей час викликали поліцію і швидку, – каже жінка.

За останні два тижні це вже другий напад на голову Соколівської громади. Перший – невідомий чоловік вчинив прямо біля будинку жінки.

– 16 листопада о сьомій ранку прийшов до мого будинку. До нього вийшов чоловік, він попросив покликати мене. Тоді я нічого не запідозрила, бо часто люди звертаються до мене не тільки на роботі, а й вдома. Коли підійшла до нього, він ударив мене в обличчя, – розповідає Інна
Завірюха.

Що могло стати причиною такої агресії, вона не знає. Припускає, що, можливо, хтось хоче, аби вона пішла з посади.

Після побиття Інна Завірюха написала відповідну заяву у поліцію і звернулася в лікарню. Там їй констатували струс головного мозку та численні забої. Нині вона перебуває на лікарняному.

Уже наступного дня після нападу Кіровський районний суд Кропивницького призначив підозрюваному в нападі на голову Соколівської громади два місяці цілодобового домашнього арешту. Затриманим нападником виявився 44-річний житель Кропивницького. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею «Нанесення тілесних ушкоджень посадовій особі». Якщо вину чоловіка доведуть, йому загрожує до 5 років позбавлення або обмеження волі.

текст: Любов Попович
фото: «Суспільне», стоп-кадр із відеокамер сільської ради
e-max.it: your social media marketing partner