У Кропивницькому планують збудувати ще одну зупинку-укриття

, КП

17186Її хочуть спорудити на площі Богдана Хмельницького, повідомив начальник управління з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Кіровоградської ОВА Володимир Слінченко.

– Наразі дуже багато підприємств, які пропонують свої послуги з будівництва таких укриттів. Його швидко зводять, але такі укриття дороговартісні. Якщо громади можуть дозволити собі такі укриття, то встановлюють. Голов­не, щоб у підприємств, які будують, були необхідні дозволи і гарантії, що вони відповідають за збереження життя людей, які перебувають в тих укриттях, – наголосив Володимир Слінченко.


За його словами, в області 652 захисні споруди. Із них 150 сховищ, та 502 – найпростіші укриття. 79% захисних споруд готові та обмежено готові, 21% – не готові до використання.


– Це споруди, в яких немає власника. Наразі працюємо над цими питаннями. Зокрема, щоб громади могли їх взяти на баланс. Тоді їх можна відремонтувати та оснастити всім необхідним, – уточнив Володимир Слінченко.
Нагадаємо, першу зупинку-укриття на Кіровоградщині збудували на вулиці Шевченка у Кропивницькому торік восени (на фото).

Фото: архів «КП»

e-max.it: your social media marketing partner