Кропивничанин облаштував фабрику дронів у своєму гаражі. Зараз збирає кошти на їхні комплектуючі

, КП

17217Сергій Шпак працює над виробництвом разом із племінником та ще одним товаришем. Збирають дрони-камікадзе для українських воїнів. Також на 3D-принтерах друкують пластикові оперені хвости для снарядів. На фабриці побувала «КП».

– Спочатку, десь із середини березня до кінця літа, ми робили перископи – труби розвідника. З часом нагальна потреба у них відпала і від військових почали надходити запити на оперені хвости для снарядів. Цим тепер і займаємося. Друкуємо їх на 3D-принтерах – від маленьких, які скидують з дронів в окопи окупантів, до великих, які можуть пробити танк. Є такий вид боєприпасу, який ми робимо на наших принтерах, називаємо їх «бурячки» – вони також мають хвости і ємність для начиння. Їх комплектуємо на місці, засипаємо шріт у кожен, але вибухову речовину військові додають самі, – розповідає «КП» Сергій Шпак.

17219Тепер колектив вирішив робити ще й дрони-камікадзе. Перший уже відправили військовим на тестування.

– Згідно з нашими розрахунками, він має нести десь 1-1,5 кілограма корисної ваги і пролітати відстань хоча б 4-5 кілометрів. Оскільки це дрони-камікадзе, ми намагаємося поставити максимально дешеві, але і максимально ефективні комплектуючі. Це приблизно 350-400 доларів на один дрон. Крім цього, потрібні пульт для керування, політний контролер, акумулятор… Якщо робити партію, сума чимала виходить і для маленької майстерні це дуже багато. Ми розуміємо, що за рік війни люди вже виснажені, зокрема, фінансово. Але нашим воїнам потрібна допомога, – каже Сергій.

Долучитися до збору коштів можна, перерахувавши їх за реквізитами: 5375 4112 0415 7213 (Сергій Шпак)

Відео з місця виробництва дивіться у нашому телеграм-каналі

 

172201722117218

 

текст: Наталка Маринець
фото: Людмила Попудіна, надані військовими

e-max.it: your social media marketing partner