Екс-власник ФГ «Прибузьке», щоб не платити борги компанії Табалова, намагається звинуватити її у рейдерстві. Суд почав розгляд справи

, КП

17228Ленінський районний суд у Кропивницькому почав розгляд справи за фактом нібито протиправного заволодіння майном фермерського господарства «Прибузьке». Перше засідання відбулося сьогодні, 27 квітня.

Як повідомляла «КП», у 2021 році компанії Mimier Trade S.A. та MMT Commodities, якими керував Ярослав Гордієнко, вчасно не розрахувалися за поставки олії перед компанією з групи «Формула Смаку» Олександра Табалова Coraleni Trading LTD. Сума боргу за двома контрактами – 6 045 000 доларів.

В якості гарантії майбутнього погашення боргу, однак не в рахунок виплати основного боргу, Ярослав Гордієнко наполіг переоформити на Олександра Табалова своє фермерське господарство «Прибузьке». Угоду уклали 13 липня 2021 року. Та вже через 2 дні Гордієнко подав заяву до правоохоронних органів про начебто рейдерство.

Сьогодні Ленінський райсуд почав розгляд справи. Зокрема, Гордієнко позивається до нотаріуса, яка переоформляла право власності.

– Вину свою я не визнаю. Законність буде встановлена судом. За справедливістю ми сюди і прийшли, – заначила нотаріус.

На цьому засіданні визначили порядок дослідження доказів, які розглядатимуть на наступних.
e-max.it: your social media marketing partner