У Кропивницькому провели виїзне засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад

, КП

17531У Кропивницькому 17 жовтня провели виїзне засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Кіровоградської області.


Участь у заході взяли голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд, начальник ОВА Андрій Райкович разом із заступниками, керівники виконавчих органів влади, правоохоронці, очільники територіальних громад та депутати місцевих рад, повідомили в обласній раді.

Під час виїзного засідання члени Конгресу озвучили широке коло проблемних питань, від вирішення яких залежить розвиток Кіровоградщини навіть під час дії воєнного стану. Мова йде про організацію стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури, діяльності на території області уранодобувних підприємств, фінансові аспекти роботи ОКВП «Дніпро-Кіровоград», соціальну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб, реабілітацію ветеранів війни тощо.

Голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд розповів про актуальні аспекти розвитку громад в умовах воєнного стану. За його словами, одним із головних є безпека та захист громадян і, в першу чергу, дітей. Для облаштування укриттів у школах територіальних громад обласний бюджет отримав з державного більше 30 мільйонів гривень субвенції. Ще 9,7 мільйона гривень додали зі своїх бюджетів територіальні громади області. На ці кошти у навчальних закладах 13 громад регіону відповідно до державних стандартів облаштовують 15 укриттів.

За словами Юрія Дрозда, одним із головних завдань всіх органів влади є забезпечення теплопостачання, адже ворог знову робитиме все можливе, або знищити нашу інфраструктуру.

17534– У цілому територіальні громади Кіровоградщини готові до опалювального сезону. В той же час, залишаються не вирішеними до кінця проблеми у Світловодській громаді, що ставить під загрозу теплозабезпечення міста Світловодськ. І тут повинні включитися всі, як керівництво громади, так і депутатський корпус та бізнес. Тому що вирішення цієї проблеми – це забезпечення життєдіяльності громади, – наголосив голова обласної ради.

Юрій Дрозд переконаний: для того, щоб у нас було майбутнє, треба робити все можливе для допомоги Збройним силам України.

– Територіальні громади області постійно допомагають ЗСУ за рахунок коштів власних бюджетів та відповідального бізнесу. Кіровоградська облрада завжди підтримує зміни до обласного бюджету щодо направлення коштів на підтримку ЗСУ. Також ми не забуваємо наших захисників та захисниць, які знаходяться на лікуванні. Зокрема, облрада спільно з ОВА розробила програму реабілітації військових ЗСУ у нашому комунальному закладі «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня, – підкреслив посадовець.

За його словами, для зміцнення економічного потенціалу Кіровоградщини треба зробити все можливе, аби релоковані підприємства після перемоги залишилися працювати тут.

– На території області знайшли прихисток 84 релоковані підприємства, 75 з них уже працюють. Депутати облради розробляють програму їхньої підтримки через Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області, щоб ці підприємства після завершення бойових дій залишилися працювати на території області, створюючи робочі місця та наповнюючи бюджети, – повідомив голова обласної ради.

Юрій Дрозд розповів, як Кіровоградщина допомагає відновити деокуповане село Мала Олександрівка Великоолександрівської громади Херсонщини. Він наголосив: за рахунок вільного залишку коштів обласного бюджету проводяться роботи з обстеження пошкодженої і зруйнованої інфраструктури ще ряду населених пунктів Херсонської області.

– У цих процесах взяли участь всі наші громади і за це їм велика подяка. Ми всі разом, і в цьому наша сила, – підкреслив Юрій Дрозд.

За результатами виїзного засідання Конгресу обласна рада та ОВА створять протокольне доручення та буде складений поетапний план вирішення озвучених проблем.

 

175321753517533

e-max.it: your social media marketing partner