Наступного року абітурієнти складатимуть ЗНО по-новому

,

У 2015 році випускники шкіл складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання по-новому, повідомив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов.

За його словами, з переліку предметів ЗНО прибрали всесвітню історію й світову літературу. Крім того, замість нижнього «порогу» в 124 бали буде дві оцінки – «склав» чи «не склав». А прохідний бал на кожну спеціальність виші визначатимуть самостійно.

Разом із тим абітурієнт зможе самостійно обирати рівень тестів з української мови та математики: базовий чи поглиблений. А шкільні екзамени з української мови та літератури учні відтепер складатимуть у формі ЗНО. Експерти впевнені, що нововведення дозволять створити для всіх вступників рівні умови.

– ЗНО не є якоюсь сталою закостенілою процедурою. Воно розвивається завдяки, скажемо так, потребі майбутніх абітурієнтів. Наприклад, рівні тестів із української мови і два рівня з математики були запропоновані саме з подачі вищих навчальних закладів, щоб було легше відбирати студентів на певні спеціальності. Все це робиться для того, щоб спростити життя нашим абітурієнтам, – пояснює директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов.
e-max.it: your social media marketing partner