Кіровоградці активно займаються айкідо

,

В обласному центрі відбувся семінар із айкідо, під час якого кіровоградці мали змогу навчитися прийомам самозахисту та покращити власне здоров'я. Навчали бажаючих інструктори Бегмухаммед Гурбанов, Борис Літвінов та Олександра Гуманенко.

Як розповіли «КП» кіровоградці, що вже тривалий час займаються айкідо, кожен знаходить у тренуваннях щось своє, для кожного це власний шлях саморозвитку. Хтось зай­мається, щоб покращити власне здоров'я, хтось хоче стати сильнішим та навчитися захищатися, комусь цікава філософія цього єдиноборства. Тому айкідо вчаться як молоді хлопці та дівчата, так і літні люди.

– Коли приїхав до Кіровограда на навчання, було важко адаптуватися до нової країни, міста, людей, кліматичних умов. Щоб хоч якось урізноманітнити своє життя, вирішив спробувати себе в певних секціях. Так вийшло, що заціавився айкідо, почав зай­матись. Постійно тренуючись кілька років, я змінився. Став сильнішим, спокійнішим, урівноваженішим і, що найголовніше, — впевненішим у собі, — розповів у коментарі «КП» один із керівників семінару туркменський інструктор Бегмухаммед Гурбанов.

А от кіровоградець Олександр Василенко почав займатись айкідо аж у 53 роки і запевняє, що завдяки тренуванням у нього покращилося здоров'я і самопочуття.

– У такому віці почав займатися для здоров'я. Тренування дуже змінили мій характер, поведінку, я став відчувати себе краще, дещо по-іншому почав ставитись до себе та людей, які мене оточують. Зрозумів, що найголовніше — це працювати над собою, — розповів «КП» Олександр Петрович.

Крім семінару, учасники здали екзамени на чергові пояси.
e-max.it: your social media marketing partner