З нового року заборонять робити «космічні» надбавки на ліки

,

Уряд затвердив зміни до постанови щодо надбавок на ліки – із 1 січня 2015 року вони мають становити від 10 до 25 відсотків, тоді як нині такі надбавки можуть сягати майже 170%.

Зміни, щоправда, стосуватимуться лише ліків, що включені до Нацпереліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів) та обов'язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів.

У Міністерстві охорони здоров'я уточнюють, що зміни дозволять створити рівні умови ціноутворення на ліки вітчизняного та іноземного виробництва, буде запроваджене державне регулювання цін на ліки. На думку фахівців, прийняття цієї постанови дозволить збільшити економічну доступність низьковартісних віт­чизняних ліків для малозабезпечених верств населення та запровадити рівні умови застосування державного регулювання цін на ліки, як для іноземного, так і віт­чизняного виробника.
e-max.it: your social media marketing partner