Новоархангельські медики відповідатимуть за ненадання допомоги 19-річному Максиму Авдієнку

,

Прокуратура Новоархангельського району розпочала кримінальне провадження за фактом ненадання медиками належної допомоги побитому хлопцю.

У діях медпрацівників вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу – неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником.

Разом із тим прокурор району ініціював службову перевірку щодо працівників райвідділу міліції, які, не з’ясувавши обставин, не внес­ли відомості про вказану подію до Єдиного реєстру.

Як розповідала «КП», у ніч на 1 листопада у Новоархангельську 19-річного хлопця Максима Авдієнка побили на дискотеці. Лікарі тоді на виклик приїхали, але заявили, що хлопець п’яний, і відмовилися його госпіталізувати. Тільки коли Максима привезли приватним транспортом до медзакладу, з’ясувалося, що в нього гематома у голові, яку терміново потрібно видалити. Шанси вижити були п’ятдесят на п’ятдесят.

Нині хлопець після тяжкої операції лежить в Уманській районній лікарні. Гематому на потилиці розміром із пачку цигарок йому видалили.

Тим часом мама хлопця – юрист за освітою – збирає документи до суду.

– Я звинувачую лікарів швидкої допомоги Новоархангельського району, які не провели госпіталізацію мого сина, оскільки травма головного мозку в нього дуже складна, його необхідно було госпіталізувати, але лікар швидкої допомоги на власний розсуд установив діагноз – п’яний. При тому, що ніхто не взяв аналіз крові, чи справді було те сп’яніння. Я дочекаюся відповіді про порушення кримінальної справи відносно медиків. Але така ситуація у районі стається не вперше. Наші медики неодноразово ігнорували хворих, були і летальні випадки. Я справу не залишу. Наполягатиму на тому, аби медиків, які не надали допомогу, притягнули до кримінальної відповідальності, – заявляє у коментарі «КП» Олена.
e-max.it: your social media marketing partner