Голландці хочуть виробляти в області альтернативну енергетику на смітті

,

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко обговорив із представниками голландської інвестиційної компанії «Озон Інвестмент» можливість реалізації на території Кіровоградщини проекту з видобутку та утилізації біогазу на полігонах твердих побутових відходів.

За словами голландців, видобуток біогазу на полігонах твердих побутових відходів дасть можливість не лише виробляти електричну й теплову енергії, а й зменшить викиди отруйних речовин в атмосферу.

Утім перш ніж реалізувати проект, інвесторам потрібно отримати детальну інформацію про звалища, дані попередніх бурінь і результати спеціальних аналізів.

Від обласної влади голландці очікують сприяння у виділенні земельної ділянки на полігоні для розміщення модульного генератора, а також посередництво у вирішенні питань із місцевими енергетиками стосовно підключення до електромереж.

– Я не бачу питань, які не можна вирішити для реалізації спільного проекту, – заявив у свою чергу Кузьменко і додав, що така співпраця для регіону є дуже своєчасною та актуальною.
e-max.it: your social media marketing partner