Біженців, яких розмістили в Аджамській амбулаторії, переселяють

,

Переселенці, які місяць проживали в Аджамській амбулаторії, найближчим часом роз’їжджатимуться районами області. Мед заклад більше не має можливості утримувати п’ять родин.

Завідувач амбулаторії Леонід Челішвілі говорить, що найближчим часом усі п’ять сімей з медичного закладу виїдуть.

– Тут ні роботи немає, ні нормального житла. До того ж, у нас великі заборгованості за комунальні послуги. Взагалі ці сім’ї вже добре тут облаштувалися, ведуть себе тихенько, за собою прибирають. Може вони уже б звідси і не поїхали, але не можна більше тут залишатися. Тепер керівництво області шукає їм нове житло. Наче переселятимуть в Олександрівський та Світловодський райони. Але якщо буде необхідно, то і надалі можемо надавати приміщення, – говорить він.

Окрім житла, переселенців турбує і досі невиплачена соціальна допомога.

– Зараз проблематична ситуація з виплатами, – розповідає переселенець Іван Пліс. – Всі документи оформили, але вже місяць ніхто нічого не отримував. Роботу пропонують тільки в Кіровограді. Взагалі умови тут нормальні, як у звичайному гуртожитку. Але вода погана, діти її пити не можуть. Душ також не працює. Зараз не вистачає дитячого харчування для найменших діток. Продуктами нам допомагають місцеві жителі, волонтери, ось отримали допомогу від підприємства «Ятрань». Ми усім дуже вдячні за підтримку.
e-max.it: your social media marketing partner