У Мінсоці заявили, що Пенсійний фонд банкрут?

,

Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що на сьогоднішній день дефіцит Пенсійного фонду України становить 80 мільярдів гривень, назвавши його банкрутом, повідомляють «Подробиці».

– Для виплати пенсій в існуючих розмірах сьогодні, Пенсійному фонду не вистачає близько 80 мільярдів гривень. Якщо говорити прямо, він банкрут, і без допомоги держави ця фінансова установа, просто не існувала б, – зазначив міністр.

Незважаючи на це, за словами чиновника, уряду вдалося переконати МВФ скасувати рекомендацію про підвищення пенсійного віку для стабілізації бюджету Пенсійного фонду.

– Переговори з МВФ були дуже важкими, і в першому варіанті меморандуму МВФ вимагав підвищити пенсійний вік до 65 років. Але завдяки нашій спільній позиції від цього ключового вимоги вдалося відійти, – зазначив Розенко.

Як уточнює прес-служба відомства, питання знову може стати актуальним, якщо дефіцит Пенсійного фонду не вдасться відшкодувати найближчим часом. Це залежить від того, наскільки швидко українські зарплати вийдуть з тіні і наскільки швидко відновиться економіка.

– 200 мільярдів гривень щорічно виплачується в тіньовому секторі, і з них не сплачуються ніякі внески. А на сьогодні – це основний ресурс Пенсійного фонду, – наголосив Розенко.
e-max.it: your social media marketing partner