Проти Марковського і Васильченка розпочалося досудове розслідування

,

Кіровоградська громадська організація «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів» через суд змусила прокуратуру Кіровограда зайнятися розслідуванням злочину, який вчинила міська влада, незаконно підвищивши тарифи на проїзд. Відтак можна констатувати, що наразі розпочалося досудове розслідування проти в.о.мера, секретаря міськради Івана Марковського, заступника міського голови Сергія Васильченка і членів міськвиконкому, повідомив керівник організації Ярослав Турчин.

– На початку квітня ми направили повідомлення в прокуратуру міста за фактом наявності ознак злочину, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу – зловживання владою або службовим становищем – відносно секретаря міської ради Івана Марковського, заступника мера міста Сергія Васильченка та складу виконкому, який голосував за рішення №112 від 5 березня про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Необґрунтоване підвищення. Однак прокуратура проігнорувала наше повідомлення. У результаті ми звернулися до суду, – розповів «КП» Ярослав Турчин.

Він каже, на суді прокуратура міста стверджувала, що жодного повідомлення від громадської організації не надходило, однак згодом заява «віднайшлася».

– З’ясувалося, що наше повідомлення правоохоронці таки відшукали. Більше того – внесли з нього відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, причому ще 3 квітня! Тому нарешті можемо констатувати, що наразі має тривати досудове розслідування проти Марковського, Васильченка і членів міськвиконкому, – говорить Турчин і зауважує, що тепер кожен кіровоградець, який вважає, що свавілля з перевезеннями у громадському транспорті міста порушує його права, може заявити клопотання про визнання його потерпілим від цього злочину.

– Номер провадження згідно з ЄРДР – 42015120010000042. Із заявами можна звертатися до слідчого відділу Кіровоградського міськвідділу міліції самостійно або попередньо зв'язавшись з нами за електронною адресою: [email protected], – додав керівник громадської організації.
e-max.it: your social media marketing partner