Сьогодні набувають чинності закони про декомунізацію

,

Чотири закони про заборону пропаганди радянського і нацистського режимів та про визнання воїнів ОУН і УПА борцями за незалежність України набувають чинності сьогодні, 21 травня, пише «Укрінформ».

Тексти документів опублікувала офіційна газета Верховної Ради вчора, 20 травня. Закони офіційно набувають чинності наступного дня після опублікування.

Нагадаємо, закони «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні й заборона пропаганди їх символіки», «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» та «Про правовий статус і пам'ять борців за незалежність України у ХХ столітті» Верховна Рада ухвалила 9 квітня. А 15 травня Президент підписав ці закони.

Згідно з новими документами, забороняється радянська і нацистська символіки, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА й інші патріотичні організації.
e-max.it: your social media marketing partner