У Кіровограді трирічного хлопчика, якого знайшли побитим у хаті, відібрали з сім’ї

,

Кіровоградський міськвиконком прийняв рішення негайно відібрати з сім’ї трирічну дитину, яку минулого тижня знайшли побитою у зачиненій хаті, повідомили «КП» у прокуратурі області.

– Спочатку відбулося засідання комісії з питань прав дитини при Кіровоградській міській раді. Вона прийняла рішення рекомендувати виконкому негайно відібрати дитину із сім’ї. Наступного дня виконком прийняв таке рішення. Наразі дитину продовжують лікувати. Одразу після завершення лікування хлопчика, скоріше за все, помістять у Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Кіровоградської облради, - повідомив у коментарі «КП» в.о. начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Ігор Білоконь.

Правоохоронці налаштовані позбавити горе-матір батьківських прав і притягти її до кримінальної відповідальності. Вважають, відповісти має і соцслужба, яка не помітила того, що відбувається в неблагополучній родині.

Нагадаємо, минулого тижня у Кіровограді сусіди визволили з домашнього полону трирічного хлопчика, якого мати та названий батько полишили у хаті, а самі з немовлям пішли на прогулянку. Люди випадково побачили, як маленький Дениска намагається вилізти через вікно, і відразу викликали міліцію. Коли правоохоронці витягли малого, його вигляд шокував: дитина була вся синя від побоїв.

– Ми побачили, що він почав вилазити з якимось цвяхом, щоб відкрити хвіртку . Ми вскочили в двір, почали просити, щоб він не вилазив. А тоді викликали міліцію. Ми через хвіртку дали йому поїсти, а потім він ручками показав, що хоче пити, ми передали води. Міліція приїхала і одразу цю дитину витягла. Питали, тебе б’ють? А він казав: так, б’ють. Приїхала швидка. Як почали його роздягати, він був синій. І обличчя у нього було все в синцях, голівка розбита, – розповідає сусідка Марина.

Визволивши дитину, правоохоронці дочекалися горе-батьків. Вони повернулися додому разом із восьмимісячним братиком Дениса за кілька годин. Адекватної відповіді на питання, чому залишили маленьку дитину вдома та звідки на тілі хлопчика численні синці, матір дати не змогла.

– Я до такої степені не можу вдарити, – відповідає жінка. – Він губу прикусив, у нього неправильний прикус.

Натомість сусіди стверджують: жінка лушпарить малого постійно без всякої на те причини.

– Дитину починають бити, кричати на хлопчика ні за що. Просто тому що не туди зайшов, не туди сходив у туалет, - розповідають сусіди і додають, що за хлопчиком ніхто не доглядає: дитина живе мов сама по собі.

До того ж кажуть, атмосфера, в якій «виховуються» трирічний Денис і його восьмимісячний братик, просто нестерпна. Говорять, постійно чують із будинку сварки і крики.

Після визволення з домашнього полону медики відвезли хлопчика у травматологічне відділення дитячої обласної лікарні. Немовля також відправили до медзакладу, аби провести обстеження.
e-max.it: your social media marketing partner