Клієнти «Ощадбанку» отримали найбільшу суму компенсацій за придбану вітчизняну сільгосптехніку – 24,6 мільйона гривень

,

03123З початку 2018 року 215 агропромислових підприємств – клієнтів «Ощадбанку» отримали 24,6 мільйона гривень за придбану вітчизняну техніку. За даними міністерства аграрної політики та продовольства України, це більше половини загальної суми компенсації (52%), яку отримали українські аграрії в поточному році. Найбільше компенсацій отримали клієнти банку з Запорізької, Луганської, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Агропідприємства придбали через «Ощадбанк» 341 одиницю української техніки на загальну суму 128,7 мільйона гривень. За умовами урядової програми з держбюджету у 2018 році підприємствам відшкодовується 25% вартості придбаної техніки, а фермерським господарствам – 40%.

Очікується, що протягом червня ще 85 клієнтів «Ощадбанку» отримають компенсацію на загальну суму 12,5 мільйона гривень. Їх заявки банк вже передав до міністерства АПК.

«Співпраця з агропромисловими підприємствами є пріоритетним для «Ощадбанку» напрямом. Крім участі в державних програмах для сільгоспвиробників банк націлений на максимальну підтримку і активне забезпечення агробізнесу доступними кредитами. Ми пропонуємо як фермерським господарствам, так і великим агропідприємствам повну лінійку кредитних продуктів із привабливими умовами. Це кредити на поповнення оборотних коштів, на придбання транспорту,  обладнання, на їх ремонт і реконструкцію. «Ощадбанк» має понад 50 партнерських угод, серед яких є програми з одними з найкращих умов кредитування на ринку, зокрема за ставкою від 0,1% річних», – повідомляє директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу «Ощадбанку» Наталія Буткова-Вітвіцька.

З програмами фінансування АПК можна ознайомитись на сайті банку.
 

Довідка:
Перелік техніки за держпрограмою включає 5500 найменувань від 97 українських виробників. З ним можна ознайомитись на сайті Мінекономрозвитку. Відкривши рахунок і здійснивши оплату техніки та обладнання через «Ощадбанк», сільгоспвиробники отримують компенсацію на безповоротній основі. Обробка відповідного пакета документів є безкоштовною.

Нагадаємо, у 2017 році 422 агропромислові підприємства отримали в «Ощадбанку» 48 мільйонів гривень державної компенсації.
e-max.it: your social media marketing partner